Sepultura

0

Sepultura2011f

Med Sepulturas story av bandavhopp och duster så är jag glad att de fortfarande utvecklas starkt och man blir glad varje gång man hör något nytt från dem. Nya plattan ”Kairos” skiljer sig en heldel från tidigare album. Sångaren Derrick Green berättar över en ganska sprakig telefonlinje från New York .
–    Kairos är vårt första album där vi inte skriver låtarna i en studio, utan låtarna kom till när vi turnerade. Många gånger skrev vi i bussen och på hotellrum, det gjorde texterna väldigt personliga. Kanske de mest personliga album Sepeltura har skrivit.

Producenten Roy Z ligger bakom produktionen. För den som inte vet vem han är så ligger han bakom grupper som ”Halloween” Judas Priest” och ”Maiden” för att nämna några. Ganska cheesy rock för att hamna i närheten av Sepeltura´s aggressiva sound. Hur kom sig detta samarbete?
–  Roy har under flera år tjatat om att han vill arbeta med oss. Vi hade väll inte riktigt känt att han kändes rätt för Sepultura. Men efter vi haft olika möten med honom så kändes det som han verkligen brann för att vilja göra Sepultura. Nu när jag arbetat med honom känner jag att han var en jätte bra producent. Precis en sådan som Sepeltura behöver. Roy var ärlig och noggrann och sa precis vad han tyckte och har lång erfarenhet av att arbeta med olika sångare det hjälpte mig otroligt mycket.

Varför valde man att göra covers på nya plattan av Prodigy och Ministry?
– Mest en kul grej att vi gör låtar som inte är självklara i vår genre. Men ändå med energi som blir Sepeltulerade av oss.

Ni har ju Sepeltulerat låtar tidigare ex en Bossalåt. Kommer det hända igen?
Why not! Vi älskar att chocka säger Derreck. Bossa-grejen var ju för en reklamfilm, vi tackade ja till det eftersom det var en kul utmaning och framför allt väldigt kul att lira något annat på vårt vis, Derreck skrattar högt när han tänker tillbaka. Det var helt galet att vi gjorde det där live, kan fortfarande inte fatta det! utbrister han.

En platta var tredje år är det något Sepeltura-motto?
– Nej inte alls. Det är bara en tillfällighet att det blir så. Tror det beror på att vi är på turné under 2 år efter varje platta. När vi kommer hem är vi så uttråkade av våra gamla låtar, att vi skriker efter nya låtar . 

Finns det något som du kan tänka dig göra om på plattan?
– Hell no!! När jag var ny i bandet höll jag på och kritiserade allt jag gjorde, nu ser jag till att kritisera i studion inte när det är klart. Inget får lämna studion förens vi är helt nöjda.

Hur var det att komma in som ny sångare i bandet. Ett band som har väldigt hängivna fans?
– Det var en ära som verkligen förändrade mitt liv. Jag var tvungen att flytta till ett annat land, lära mig nytt språk, men det svåraste var att vinna fansens förtroende. Min prestationsångest var kanske min största motståndare. Men nu känns det som jag har landat. Det låter som han dricker något, det kan vara en bärs, men jag väljer att inte att fråga.

Kommer ni till Sverige
– Det jag vet är att vi kommer att spela i Nordens samtliga länder men jag har inte sett Sverige på planen än. Men den bokas fortfarande så jag tror att vi kommer lira även hos er. Han låter ironisk, så jag antar att vi själva får ha koll på deras plan,

Vi ströpratar lite medans han dricker i andra ändan och jag ser hur mina pengar tickar i väg till Telenor och tvingas lägga på om jag ska ha råd med en semester.

text:Leon Grimaldi

Leave a reply

No comments