Salzburger land

0

Salzburgerland

– Europas actionparadis –

bikepark_leogang_by_roland_haschka-904Österrike gränsar till både Tyskland och Tjeckien till norr, Slovakien och Ungern till öst, Slovenien och Italien till syd och Schweiz och Liechtenstein till väst. Med detta kan man förstå att landet är väldigt strategiskt om man gillar actionsport. Nära till allt, både vågor kring franska kusten, skidor på vintern och downhill, klättring, rafting och hajking på sommaren.
Landet är fantastiskt, jag har varit där flera gånger och kan inte riktigt slita mig. Inte den här gången heller. Då jag fick möjlighet att testa på några av de sporter och aktiviteter som präglar sommarversionen av Österrike
Vädret var perfekt (25 grader varmt)  då vi anlände till trakterna kring Salzburg. Närmare bestämt Saalbach och Leogang. ca 3 mil från Salzburg. Ett område som fått namnet ”Salzburgerland” jag jämför det med Sommarland. Det är precis vad detta är fast för vuxna som gillar äventyr och action. Vi var där och provade på lite av det som erbjuds. Vi han inte med allt så vi selekterade. det finns en skatepark, du kan även riversurfa men tyvärr han vi inte med allt.

 

 

 

 

rivertubing_saalbach_by_roland_haschka_-96Enmansrafting eller tubing: Du åker i ring nedför floden med paddel och hjälm. Floderna är rätt starka i synnerhet under våren. Du får allt du behöver av arrangörerna, instruktioner och utrustning . Du sätter dig sedan på ringen och parerar forsen med paddeln och åker ned längs floden. Tidvis kan det vara helt galet knixigt. Jag ramlade runt och dök upp 10 meter ifrån ringen i ett träd. Det var inte allvarligt, mest omtumlande och roligt. Forsen är stark och det är ett fysikt träningspass att ta sig igenom de kilometrar som floden tar dig.

 

 

 

 

 

 

 

hochseilgarten_hinterglemm_by_roland_haschka-322High rope court: Är precis som det låter. En bana högt upp i trädtopparna.  Den är stations och nivå byggd. Man börjar vid nivå ett. Du tar dig fram mellan de 30 meter höga träden men den faktiska fallhöjden är ibland långt mycket högre. Eftersom du kliver mellan raviner och stup. Du står inför problemlösningar och styrkeprov där det gäller att ta dig över utan att ramla ned. Det kan vara allt ifrån ballans på slak lina till att åka skateboard på wire mellan två träd. Även här är säkerheten hög. Det har noggrann säkerhetsgenomgång, de instruerar vid en miniatyrbana för att tom den mest ovane skall förstå tänket. Efter det så tar du plats i själva banan. Den är omfattande, hissnande och en riktig nötknäckare. Helt klart värd att prova

 

 

 

 

 

 

bogenschiessen_saalfelden_by_roland_haschka-4Praktiskt bågskytte: I Salzburgerland finns det fler bågskyttebanor än golfbanor. Men vi pratar inte om någon tråkig bana med en tavla. Inte alls! Här är det upplagt lite som en golfbana. Du skjuter mot djur i skumplast. Djuren kan vara allt ifrån en björn till en liggande grävling och svårigheten ligger i längd på bana och storlek på djur. Man har 2 pilar på sig att träffa. Jag vill understryka att det inte är några skitbågar, utan jaktbågar och pilen går i ca 250km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 

downhill-reiterkopgel-cbikecircus-saalbach-hinterglemmDownhill: Leogang är paradiset i en liten ask om man gillar downhill eller freeride på mtb. Hela 180km mtb spår 720km om man räknar med Pinzgau.  De har helt nya banor i perfekt shape. En park som inte går av för hackor. Fyllda med tabletops, tekniska banor blandat med mycket lätt åkta spår till snabba och intensiva prövningar för den vane. Är du inte proffs så spelar det ingen roll blandningen på spår gör att tom en 80åring kan ta sig ner. Har du ingen cykel går det bra att hyra. Jag är inget proffs men har cykelvana. Men testade att hyra en instruktör mest på skoj  och faktiskt, han gav en heldel bra tips och guidning. Kollade in min åkning rättade till bristerna fick min hopp teknik slipad. Riktigt bra kurs. Är du inte van så är det värt att lägga några hundrungar på en instruktör, de är födda vid berget och vet vad de pratar om.

 

 

 

 

 

 

 

paragleiter_xalpsParagliding eller hangliding är Zalsburgerland ypperligt för. Utmärkta platser att utöva sporten på och man kan med lätthet nå dem med lift. För att sedan flyga över Salzburg. Helt fantastiskt. Har du ingen skärm kan du hyra en. Det har även gruppturer och tandemhopp.

Österrike  satsar hårt på Salzburgerland. Eventen köar för att få synas i Salzburgerland. Är du intresserad av att veta lite mera om alla tävlingar och event  besök www.saalabach.com www.salzburgerland.com. Jag kan tipsa om cykelfestivalen Big 5.
Salzburg är relativt billigt att bo och vara i trots vår värdelösa krona. Maten är bestående schnitzel och ölen är utmärkt. Trevligt folk och grymma miljöer, så vad mer behövs för en perfekt äventyrssemester
.

Leave a reply

No comments