Nirvana fyller år

0

Nirvana firar 20år

nirvana - bleach - frontFör 20 år sedan släpptes Nirvanas debutalbum, storsäljande Bleach, och detta firas av Sub Pop med en återutgåva 4 november 2009. Den utökade dubbel-CD:n kommer att innehålla ett hittills outgivet liveframträdande, specialförpackning och den första pressningen av dubbel-LP:n kommer att släppas på 180-grams vit vinyl (första utgåvan av original-LP:n var också på vit vinyl).
Bleach spelades in under tre sessioner med producenten Jack Endino i Seattles Reciprocal Recording Studios i december 1988 och januari 1989, släpptes i juni 1989 och är inte överraskande fortfarande Sub Pops allra mest omhuldade fullängdare när det gäller Nirvana. Albumet sålde initiellt 40 000 ex i USA, men via den internationella succén som kom med uppföljaren, 1991 års Nevermind, blev även det en klassiker som återfinns i många musikälskares bokhyllor. Hittills har 1,7 miljoner exemplar sålts enbart i USA (Nielsen SoundScan). Denna 20-års jubileumsutgåva har remastrats från originalbanden i Sterling Sound i en session som övervakats av producenten Jack Endino.
Denna utgåva kommer att innehålla en outgiven liveinspelning av en komplett show från 9 februari 1990 på Pine Street Theatre i Portland, Oregon. Showen innehåller bland annat “Love Buzz”, “About A Girl” och en cover av The Vaselines “Molly’s Lips”, och har blivit ommixad från originalbanden av Endino (komplett låtlista nedan). En 48-sidig booklet för CD och 16-sidig för LP, innehållandes fotografier som tidigare aldrig setts, kommer också inkluderas i denna deluxeversion.

 

 

Bleach: Deluxe Edition
1. Blew
2. Floyd the Barber
3. About a Girl
4. School
5. Love Buzz
6. Paper Cuts
7. Negative Creep
8. Scoff
9. Swap Meet
10. Mr. Moustache
11. Sifting
12. Big Cheese
13. Downer
Live at Pine Street Theatre
1. Intro
2. School
3. Floyd the Barber
4. Dive
5. Love Buzz
6. Spank Thru
7. Molly’s Lips
8. Sappy
9. Scoff
10. About a Girl
11. Been a Son
12. Blew

källa/ Warner Music

Leave a reply

No comments