Nicholi Rogatkin

0

Nicholi


5p3a1924
backfliptail--014
super-man-over-box--012

Nicholi Rogatkin är ett underbarn på BMX. Inte för att han är tolv bast för det har ingen som helst betydelse. Utan mer att han åker skjortan av både dig, dina polare och alla du känner. Han är den yngsta att tävla med eliten som är dubbelt så gamla och plockar hem medaljer. I USA är han allmänt känd, var han än går och rör sig så susar Nicholi genom luften. Killarna gillar honom för han är grym, tjejerna för att de tycker han är söt. Men han skiter i vilket han bara åker hoj. Jag vet inte om ni känt så någon gång när man tävlar, att man har sin motståndare i ett grepp men plötsligt ökar motståndaren och du blir dödstrött..Det är precis så Nicholi jobbar, han går ut i 100 procent sedan ökar han. När man som åskådare tror att han är överkörd då plockar han fram nästa ess ur ärmen och nästa o nästa…Han är som en Duracell kanin han bara kör, non stop i timmar. Jag bodde med honom och hans familj under en vecka i deras jätte hus på ca 700kvm strax utanför Boston. Hans trädgård hade allt som behövdes för att få vilken entusiast att trivas, foampitt, Spine och en liten vert samt en trampet. Att han är tolv har jag fortfarande svårt att fatta. Vi hade roligt ihop och kanske är det ett bevis på att så länge man har samma intressen spelar åldern ingen roll. ( click pic for movie)

När började du köra?
– Så fort vi plockade bort stödhjulen på min cykel ville jag hoppa. Ryckte på styret för att få upp cykeln. Pappa byggde senare en liten ramp som jag började köra i. Jag var fem år då.

Vilket var ditt första trick?
– Det var nog en no footer. Jag älskar fortfarande det tricket.

Vilket är ditt mest avancerade trick?
– Jag tror det är Back Flip Thail whip och 360 double tailwhip. Jag har tränat hårt på dem.

Ditt bästa tävlingsminne?
– De måste varit Free Flow Finals i Salt Lake City nu senast. Det var en enorm publik som gav mig en otrolig support. Jag kände mig som en stjärna skrev massor med autografer och gjorde intervjuer i massor. Kommer aldrig att glömma det.

Är det viktigt för dig att vara bäst?
– Jag sätter aldrig mål för att vara bättre än någon annan. Jag bara älskar att sätta trix och lära mig nya. När jag sedan sätter dem blir jag skit glad och vill genast utvecklas.

Hur långt tänker du gå..vad är ditt mål?
– Om du hade fråga mig detta för 3 år sedan hade jag sagt – Att vinna X-Games. Men nu tycker jag bara att det är kul köra med mina vänner och lära mig nya saker.

Hur känns det att vara den yngsta tävlande tillsammans med äldre proffs?
– Helt otroligt. Nästan overkligt och jag lär mig mycket av dem och dessutom ser jag inte dem som medtävlande utan kompisar som man har kul ihop med.

Du kör 16” i dag när tänker du gå över till vanlig storlek?
– EFTER DENNA INTERVJU (säger han tydligt) du har de sista bilderna på mig och min 16” nu är det dags att gå vidare.

Vilken är din favorit åkare?
– Jag har många favoriter, men för att nämna några Jamie Bestwick och Mike Spinner som jag tycker sticker ut mest. Jag har känt Jamie sedan jag var 6 och har alltid gillat se honom köra. Spinner har alltid så stort leende och bara nöter sjuka trix han är kul att kolla på. De är mina vänner och har betytt massor för mitt åkande.

Har du något drömtrick som du sååå gärna vill sätta?
– Några av de trick jag sätter i dag var mina drömtrick förra året. Men vid varje träning så försöker jag lära mig ett nytt trick. Jag är ganska säker å att en dag kommer jag komma upp med något som ingen gjort förut.

Håller du på med andra sporter också?
– På sommaren spelar jag fotboll och åker Wakeboard på vintern är det snowboard och  hockey.

Vilken är din favorit spot?
– Den som jag tränar i, ”Rye Airfield och Woodward Camp”

Varför då?
– De flesta av mina vänner tränar där och det är grymma parker.

Hur har du tid med skolan när du tränar så mycket?
– Jag har massor med tid för läxor, mina piano lektioner och saxofon kurser.

Kör du bara i ramp?
– Jag kör street när jag har tid men de är ovanligt. Just nu är jag fokuserad på att sätta  nya trick i rampen.

Har du något dåligt BMX minne?
– Hmm…Neee faktiskt inte..

Foto/Text Leon Grimaldi

Leave a reply

No comments