ATTA

0

atta-logo

 

 

 

 

-Ett Attans band

(jag hatar ordvitsar men iaf)

 

Tänk Er solen skiner fåglarna kvittrar och posten kommer. Posten i mitt fall är oftast bad news..En bunt räkningar 2 hatbrev och lite reklam, det är ungefär de som behövs för att döda både solsken och fågelkvitter. Så var det atta-promopicture_rgbäven denna dag trodde jag!?. Men det låg med ett hårt kuvert.– Detta är inget hatbrev..öppnar genast kuvertet och slänger undan räkningarna..- Oh en skiva som heter ATTA..Va fan är det..? ATTA.??!! .Nåja jag slänger in skivan i Cd´n tar en dusch och det spelar på. Det spelar på som ATTANS (oj en ordvits igen!) Skivan var riktigt bra. Svensk skatepunk utan massa fjosk och annat skit utan helt och hållet driven något oborstat och refrängglatt. Jag blev fan glad. De hade räddat min morgon, boysen i ATTA!!. Jag kan inte låta ett band som detta bara driva förbi obemärkt deras namn måste spridas. Det är oberoende, galna och deras texter är hmm.. något kufiska. Men kul platta som trots sprider glädje och skejt lust i hela kroppen. Tog mig tid med en intervju vilket är en självklarhet med ett band som ATTA. För sånt här gillar vi på Edge


Joel “Jabba” Andersson  svarade på frågorna

 


Edge: Vad är punk?

Atta: Punk är knepigt som fan… För att vara en genre som skiter i allt, så finns det ändå så jävla mycket regler man måste följa för att få kalla sig punk. Jag tror att så fort mer än 100 pers vet vilka man är, så är man inte punk längre, såvida man inte har hållit på sedan 80-talet. I alla fall om 14åriga “punkpoliser” får bestämma, som ändå köper sin look på shock och har Ramones- och Misfitsmärken på sig.

Punk är även att kleta bajs på sig och äta snor, men det gillar inte jag.

 

Edge: Är ni punk?

Atta: Hoppas inte det, hoppas fler än 100 vet vilka vi är…

 

Edge: Vad gör er mer punkiga än rockiga

Atta: Attityden, eller “attatyden” som det kommer heta i fortsättningen. Det handlar om HUR man spelar en låt. Sen har vi ju det faktum att Ohlin faktiskt gillar att äta snor med.

 

Edge: Vad är bakgrunden till ATTA?

Atta: Antagligen samma bakgrund som skitmånga andra band, man sitter några polare på fest och lyssnar på plattor, och säger; “Fan, ett sånt här band borde vi starta!”. Vissa gör det, andra inte. I vårt fall borde vi kanske inte gjort det…

 

Edge: Varför heter ni ATTA va betyder det?

Atta: Atta är en grekisk krigsgudinna som ströp sina offer med ölkorv, och var ihop med Xena. Vi tyckte det var porrigt.

 

Edge: Var kommer ni ifrån?

Atta: Kristianstad, Skånes Stockholm. Här är alla cp och gillar schlager och Basshunter.

 

Edge: Vad går gränsen för kommersiell?

Atta: Hundra pers sa jag ju! Nej, jag vet inte, vem fan bryr sig?

 

Edge: Är det viktigt för er att inte glida över gränsen ens om ni får ett badkar med pengar?

Atta: Nej, vi skiter i vilket och gör vad vi vill. Vi tar gärna era pengar. Och badkar. DET är punk, bitches!

 

Edge: Var kan man se er typ närliggande bokningar?

Atta: Vi gör ett gig på Panic & Action-Tour nu i april i Karlskrona med Chemical Vocation, Adept och Herbrightskies, annars har vi alltid gig både här och där, och i sommar blir det förhoppningsvis en del festivaler. Annars är det bara att komma hem till oss, Ohlin är i alla fall alltid hemma.

 

Edge: Vad heter ni?

Atta: Joel “Jabba” Andersson – gitarr och skönsång, Ohlin – bas och fulsång, samt Agge Bones – trummor och sex appeal

.

Edge: Vad vill ni uttrycka – varför då?

Atta: Vi vill nog bara att alla ska ha lika ball som vi. Vi har inga direkta åsikter som vi vill trycka upp i ansiktet på folk, kan man inte bara skita i allt när man känner för det?

 

Edge: Har ni en fanbase?

Atta: Ohlins mamma kommer när hon kan.

 

Edge: Vilka är era influenser?

Atta: Det är väl ganska tydligt att vi är en perfekt mix av Scotts och Mayhem. Eller?

 

Edge: Hur ser ni på er genre. Är den trist och tråkig eller frigjord och jäkligt rolig?

Atta: Svårt att säga. Egentligen får man nog göra vad man vill, men ändå tycker jag alla nya band låter likadant. Vissa kanske tycker det om oss också, men då är man ju faktiskt lite dum i huvudet.

 

Edge: Om ni fick välja vilket band ni ville, att byta med för en vecka vilket skulle det bli?

Atta: Metallica. Tömma deras konton och sen löpa så in i helvete.

 

Edge: Vilket bolag ligger ni på?

Atta: Vårt egna helt fantastiska bolag Toypie Records. Grymt bra att vara sin egen chef och kunna ha koll på allt. Men om något av monsterbolagen tror att de kan vara bättre för oss så är det bara att höra av sig.

 

Edge: Vem skriver låtarna?

Atta: Nuförtiden kommer man oftast bara med något riff till replokalen, sen slänger vi ihop en schysst soppa tillsammans. Jävligt mycket teamwork, alla får göra sin grej. Fast Agge får inte sjunga… han låter efterbliven.

 

Edge: Musik eller text först?

Atta: Oftast musiken, men ibland skriver man ihop något ball när man sitter och skiter som man bara måste tonsätta.

 

Edge: Är texterna viktiga eller bara något onödigt ont.

Atta: Texterna bestämmer väl lite vilken sorts band det blir. Läser man många av våra texter kan man nog tro att där är något allvarligt fel på oss. Och visst är det möjligt att våra texter är ett undermedvetet rop på hjälp.

 

Edge: Är någon av er inne på edge sporter…eller räddade musiken er från idrotten?

Atta: Mr Bones är faktiskt lite halvt jävlig på både skateboard och aggressive inlines. Själv åker jag mest longboard eftersom jag är så sopig på vanlig bräda. Satte dock ihop en svincool Powell Peralta oldschool-bräda i somras! Ohlin åkte BMX förr, men sen snodde de hans cykel…

för mer info besök www.attaband.com

 

Leave a reply

No comments